Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin

Pasji sladoled je pravi poletni hit za pse. Če bi vprašali kosmatince, bi verjetno povedali, da obožujejo poletje izključno zaradi sladoleda. Sladoled za pse lahko že kupite pripravljen, ampak se mi zdi veliko bolj ekonomično in tudi ceneje, če se lotimo priprave pasjega sladoleda kar sami doma. Če sladoled pripravljamo sami, si ga lahko razporedimo v modelčke prave velikosti, glede na pasmo psa. V nadaljevanju se nahajajo preprosti recepti (iz sestavin, ki jih imamo večinoma doma) za okusen in nepozaben pasji sladoled.

 

Pasji sladoled za poletno osvežitev

Sladoled za pse ni nujna zadeva in ni nobene potrebe, da bi psu dajali sladoled, če tega ne želite, vendar večina lastnikov želi svojega psa razvajati in ga malo pocrkljati še posebej na morju in v vročih poletnih dneh. Za večino psov ne bo nič narobe, če bodo lahko polizali vašo sladoledno palčko, za občutljivčke in alergike pa morda to ni najboljša ideja. Prav tako psu ne ponujajte čokoladnega sladoleda ali drugih okusov sladoleda, ki vsebujejo čokolado. Za psa najboljša izbira bi bila kakšna vanilja ali sadni okusi.

Našega sladoleda psi naj ne pojedo preveč, kot rečeno, lahko poližejo palčko, medtem ko jih lahko s pasjim sladoledom razvajamo v majčkeno večjih količinah. Koliko sladoleda ponuditi psu in kako pogosto je odvisno od velikosti psa. Za manjše kužke in kužke srednje velikosti bi vam priporočila, da si naredite pasji sladoled v modelčkih za led. Ker gre za manjšo količino, se lahko s takšnim sladoledom kuža »posladka« vsak dan. Za večje pasme pa lahko pasji sladoled nalijete v muffin modelčke.

 

Sladoled za pse recept: Banananjam

Banananjam sladoled je zelo preprost recept, priprava katerega vam bo vzela zgolj 10 minut. Potrebujete dve sestavini: banano in kozje mleko v prahu. Uporabite lahko Canis Extra polnomatno kozje mleko v prahu.

 

SESTAVINE:

 • 1.5 dcl kozjega mleka
 • 1 banana
 • po želji lahko na koncu dodate še kakšno borovnico ali jagodo

 

PRIPRAVA:  Tri jedilne žlice Canis Extra kozjega mleka zmešajte z 1.5 dcl mlačne vode. Banano narežite na kolobarje in jo dodajte k mleku. Vse skupaj zmešajte v homogeno zmes s paličnim mešalnikom. Zmes zlijte v poljubne modelčke in jo dajte v zmrzovalnik za 2-3 ure.

pasji sladoled recept

Recept za pasji sladoled: banana + kozje mleko + maline


Pasji sladoled recept: Arašidek

Arašidek je recept za pasji sladoled, ki je tudi malenkost bolj kaloričen in primeren za kosmatince, ki dobro prenašajo in obožujejo arašidovo maslo.

 

SESTAVINE:

 • 2 lončka navadnega jogurta (lahko izberete tudi kozjega) 
 • 1,5 banane
 • 1 jedelna žlica arašidovega masla

 

PRIPRAVA: Vse tri sestavine v mešalniku zmeljemo v gladko zmes, tako da dobimo nekakšen pire. Gladko maso prelijemo v modelčke in pustimo tako dolgo, da se v zmrzovalniku strdi. Kar je super pri tej zdravi sladici je to, da jo lahko v zmrzovalniku hranite kar 14 dni.

sladoled za pse

Slastna poletna osvežitev


Bučkin sladoled za pse

Ekstravaganten vendar slasten je bučkin pasji sladoled.

SESTAVINE:

 • 1 skodelica bučkinega pireja 
 • 1 lonček navadnega jogurta (lahko pa uporabimo tudi kozji jogurt) 
 • ščepec cimeta
 • 1 jedilna žlica kokosvega olja (uporabite lahko Canis Extra BIO kokosovo olje)

 

PRIPRAVA: Bučkin piri naredimo iz hokaido buče, tako da bučo najprej dobro skuhamo in jo pretlačimo v pire. Pire pustimo, da se ohladi, šele nato dodamo vse ostale sestavine, ki jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko zmes in razporedimo v modelčke.


Pasji sladoled recept: Gozdni bananček

Gozdni bananček je izjemno saden pasji sladoled, ki ga bodo oboževali vsi kosmatinci, ki vam radi ukradejo kakšen košček banane ali kakšno borovnico.

SESTAVINE:

 

PRIPRAVA: Priprava gozdnega banančka je izjemno enostavna, vse sestavine preprosto zmešate s paličnim mešalnikom in jih razporedite v modelčke.


Sladoled za pse: Lubeniček z borovnicami

Lubeniček je izjemno osvežilen pasji sladoled, saj je glavna sestavina lubenica. Za pripravo sladoleda potrebujete zgolj tri sestavine: lubenico, borovnice in navadni jogurt.

SESTAVINE:

 • nekaj koščkov lubenice
 • pest borovnic
 • 1 lonček jogurta (lahko je navaden, grški ali kozji)

 

PRIPRAVA: Dno modelčka za led ali drugega primernega modelčka prekrijte z jogurtom nato dodajte 1-2 borovnici in zalijte s pirejem iz lubenice vse do vrha modelčka. Pire iz lubenice naredite tako, da lubenico narežete na manjše koščke, odstranite koščice in zemljete s paličnim mešalnikom v pire. 

 

pasji sladoled

Pasji sladoled lubeniček z borovnicami


Pasji sladoled: Mango z jabolki

Mango je za pse izjemno sočen in aromatičen sadež, ki bo v kombinaciji z jabolkom poskrbel za pravo poletno osvežitev.

SESTAVINE:

 • 1 zrel mango 
 • ½ jabolka
 • 1 lonček jogurta (navadni ali kozji)
 • 1 jedilna žlica kokosvega olja (uporabite lahko Canis Extra BIO kokosovo olje)

 

PRIPRAVA: Mango olupimo, narežemo na koščke in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Jabolko prav tako olupimo in naribamo zraven manga. Dodamo jogurt in žličko kokosovega olja. Celotno zmes razporedimo v modelčke in damo v zmrzovalnik.


Varnost sestavin v pasjem sladoledu

Vse sestavine uporabljene v receptih za pasji sladoled so za psa varne in zdrave, psi pa jih enostavno obožujejo. Seveda, če imate doma alergika, morate biti pri izbiri sestavin bolj previdni. Za nobenega psa pa ni zaželeno, da pretiravamo s količinami pasjega sladoleda. Kozje mleko in kozji jogurt sta za psa lažje prebavljiva od kravjega mleka ali navadnega jogurta. Prav tako so kozji izdelki bolj primerni za pse z občutljivo prebavo in alergike.

Banana je običajno takšno sadje, ki ga imajo vsi kužki radi in le pri redkih kužkih lahko povzroča kakšne prebavne težave. Jagodičevje (borovnice, ribez, maline,…) je za psa super izbira, saj je to sadje zelo bogato z vitamini in minerali, hkrati pa vsebuje nizek delež sladkorja. Vse recepte lahko tudi preoblikujete in dodate kakšno drugo sadje in drugačna razmerja, kot smo jih zapisali v zgornjih receptih. Sadje, ki je za pse primerno: banane, mango, robide, borovnice, brusnice, jabolka, hruške, črni ribez, jagode aronije, fige.