Poletni prigrizki za pse

Zakaj ne bi občasno sami naredili kakšne priboljške ali »sladico« za svojega psa? Danes obstaja ogromno receptov, ki so enostavni le iz dveh ali treh sestavin in vam vzamejo izjemno malo časa, psu pa lahko znatno popestrite jedilnik. V nadaljevanju te čakajo trije poletni prigrizki za pse, ki bodo v vrečih mesecih še dodatno osvežili psa. Pri vseh spodnjih prigrizkih, mi je všeč to, da zdržijo dolgo v hladilniku, kar pomeni, da si lahko naredite malo večjo količino, hkrati pa so vse sestavine izjemno zdrave za pse.

 

Trije preprosti recepti za bogat pasji jedilnik

Zakaj je kokosovo olje zdravo?

Kokosovo olje (za razliko od lososovega olja) ne vsebuje omega-3 maščobnih kislin, temveč srednje verižne maščobne kisline, ki se v telesu hitreje pretvorijo v energijo, kar pomeni, da tudi manj obremenijo prebavilo psa. Canis Extra BIO kokosovo olje vsebuje visok delež lavrinske kisline (50,1%), ki lahko deluje protiglivično, protivirusno in protibakterijsko. Deluje tudi proti parazitom, zato je olje odlično tudi za preprečevanje zunanjih in notranjih zajedavcev. Olje je izjemno dobrega okusa, zato zna pri neješčih psih spodbuditi apetit. Kokosovo olje poskrbi za zdravje celotnega imunskega sistema, pozitivno vpliva na prebavni trakt, kožo in dlako. Olje naj bi se odlično obneslo tudi pri odpravljanju glivičnih okužb, naj bi blažilo vnetja in povezane težave, kot je artritis in druge vnetne bolezni. Olje je primerno za uživanje (lahko ga dozirate na žličko ali uporabite za pripravo gotovih jedi) in na nanos na kožo, blazinice ali smrček.

 

 

Poletni osvežilni recepti

 

HAVAJSKI POLJUBČKI

Sestavine:

  • Canis Extra BIO kokosovo olje
  • Borovnice in maline
  • Silikonski modelčki za led

Priprava:

Poskusite izbrati čim manjše silikonske modelčke za led, da bodo nastali čim manjši priboljški in jih bo tako kuža lahko dobil več na dan. Kokosovo olje pustimo na sobni temperaturi, da je tekoče oblike. Modelčke napolnimo s kokosovim oljem do polovice, nato pa dodamo malino in borovnico. Če so modelčki premali, lahko damo tudi samo borovnico. Modelčen naplonimo s kokosovim oljem do vrha in zamrznemo. Po potrebi odtajamo priboljške. Tak priboljšek je super v poletni mesecih saj še dodatno hladi psa.

 

UGRIZI IZ ARAŠIDOVEGA MASLA

Enostavne sestavine:

  • ¼ skodelice arašidovega masla
  • ¼ skodelice Canis Extra BIO kokosovega olja
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev

Preprosta priprava:

Vse sestavine zmeljemo v mešalniku ali pa si pomagamo s paličnim mešalnikom. Dobiti moramo trdo, vendar ne preveč lepljivo teksturo. Po potrebi lahko dodate malo aračidovega masla ali mletih ovsenih kosmičev, da dobite ustrezno teksturo. Ko je tekstura ustrezna, oblikujemo poljubno velike kroglice in jih ohladimo v hladilniku. Kroglice lahko uporabljate kot priboljšek ali kot nagrado pri šolanju psa, lahko pa s kroglicami napolnite tudi različne interaktivne igrače.

 

Prigrizki za pse kokosovi ugrizi za pse
Ugrizi iz arašidovega masla, kokosovega olja in ovsenih kosmičev

 

TROPSKI SMOOTHIE

Naravne sestavine:

  • Sadje: borovnice, maline, jabolko, banana (sadje, ki ga imate trenutno doma)
  • 2 dcl vode
  • 1 žlica Canis Extra BIO kokosovo olje
  • Led (dodate ga po želji, če želite še dodatno ohladiti psa)
  • 1 navaden jogurt

Hitra priprava:

Sadje lahko predhodno zamrznete, tako da dobite gostejšo strukturo smootija. Če se boste odločili za to, potem morda nima smisla dodajati še led. Vse sesatavine zmešajte v mešalniku, da dobite bolj ali manj enotno zmes. Zmes lahko date psu, da jo popije ali poliže iz kakšne inteaktivne igrače nemudoma, lahko pa zmes prelijete v modelčke za led in jih daste zmrznit.

 

Upam, da so ti recepti všeč, meni se zdijo res enostavni in preprosti, znotraj posameznega recepta pa so številne možnosti za variacije, tako da ti je lahko recept tudi samo ideja in uporabiš drugačne sestavine. Ne pozabi edino na kokosovo olje, saj je kokosovo olje tisti, ki se pri nižjih temperaturah strdi, pri sobni temperaturi pa je v tekočem oziroma mehkejšem stanju.