Zabavne igre s psom v stanovanju

Vsi, ki imamo doma kosmatinca vemo, kako super se je z njim igrati, tako sproščajoče in antistresno to vpliva na nas. Spodaj najdeš nekaj mojih idej za zabavne igre s psom, ki pridejo v poštev tudi v primeru slabega vremena. Ko se igram z Bondom in čutim njegovo srečo ter veselje, ker se posvečam samo njemu, kar pozabim na vse svoje težave in se 100% sprostim. Ker je veliko psov tudi nerodnih (Bond vsekakor je) se mu zraven še nasmejim. Z igro se sprostite vi in kuža, hkrati pa se skozi igro kuža tudi mentalno utrudi, kar pomeni tudi krajši sprehod, kar še posebej prav pride v mrzlih in deževnih dneh. Preveri vse enostavne in zabavne igre s psom.

 

igre s psom v stanovanju
Zabavne igre s psom v stanovanju za preganjanje pasjega dolgčasa

Zabavne igre skupaj s psom

V nadaljevanju predstavljam tri zelo zabavne igre, ki so zelo enostavne in nadvse zabavne:

  • UGANI V KATERI ROKI SKRIVAM PRIBOLJŠEK

Ta igra je zelo simpatična in hkrati izjemno enaostavna. Mislim, da je Bondu še bolj všeč kot meni, saj pri tej igri lahko poje veliko priboljškov. Jaz Bondu na začetku pokažem razprte roke in priboljške, nato sklenem za svojim hrbtom roke v pesti in si v eno pest dam priboljšek. Bond z največjim veseljem ugotavlja v kateri roki imam priboljšek, seveda vsakič takoj ugotovi, ker njegov nos zazna hrano tudi sredi noči.

Super priboljšek, ki ga lahko uporabite za to igro so Canis Plus mini posušena kozja pljuča. Da naredite to igro še bolj zabavno, ne odprite takoj pesti s priboljškom, naj se kuža malo potrudi. Zelo zabavno je tudi, če si enkrat v nobeno pest ne date priboljška. Opazovanje zmedenega kosmatinca je lahko nadvse zabavno.

 

 

  • POIŠČI IGRAČO

To je zabavna igra za pse, ki radi rešujejo težave in prinašajo igrače. Pravzaprav je to zelo kompleksna igra, pes bo uporabljal svoje možgane in svoj vonj, hkrati pa se bo tudi gibal. Vzamite kužkovo najboljšo igračo in jo skrijte. Jaz Bonda še dodatno malo »podžgem« s priboljški. Za skrivanje uporabljam staro plišasto igračo, s katere sem spraznila ves pliš in dam notri nekaj priboljškov, da Bond raje išče.

Igra je zabavna in interaktivna ter bo zabavala psa ure in ure, zato je zelo priporočljiva za preganjanje pasjega dolgčasa. Igra je odlična za duševno zdravje psa in se jo lahko igrate s svojim psom v zaprtih prostorih in na prostem, pri čemer je potreben minimalen prostor, čeprav bo verjetno kuža tekel naokoli in poskušal najti svojo želeno nagrado.

 

Igre s psom
Tako pa Bond ugotavlja v kateri roki imam priboljšek. To igro rada uporabim tudi, ko je z mano v naši trgovinici v Domžalah

 

  • VLEČENJE VRVI

To igro se igrava z Bondom, kadar je zunaj res slabo vreme in, ga moram utruditi, da ne misli na norčije. Bond ima izjemno rad material brisače, zato vzamem staro brisačo in na sredini naredim en vozel. Jaz držim na eni strani, Bond vleče na drugi in zateguje vozelj. Ta igra mu je izjemno všeč, zraven se utrudi in tako smo na koncu vsi srečni.

Obstaja veliko iger, ki se jih lahko igramo v stanovanju. Vrhunske so tudi vse interaktivne igre, razne šnofke in igrače, ki omogočajo skrivanje priboljškov. Vedno imejte v mislih, da ima kuža na voljo le eno do maksimalno dve igrači s katerima se igra. Ko se naveliča teh dveh igrač, ju pospravite v omaro in mu dajte drugi dve. To je edini način, da se kuža ne naveliča vseh igrač. Upam, da so vam igre všeč in, da boste v zimskih mesecih in deževni dneh tudi sami poskusili s temi zabavnimi igrami in tako uživali v družbi svojega psa. Njemu bodo zagotove vse igre nadvse všeč.