Čiščenje pasjega organizma po praznikih

Mogoče ta tematika za tiste res striktne skrbinike, ki natančno tehtajo hrano in odmerjajo obroke niti ni relevantna, ampak priznajmo si, večina nas greši, še posebej, ko se vpleteni naši ljubi kosmatinci. Čas božiča in novega leta je definitivno čas, ko psi pojedo več hrane, saj jim lastniki radi damo malenkost več, saj so le prazniki. Čiščenje pasjega organizma v mesecu januarju naj poteka postopoma in z naravnimi izdelki.

Prav tako so na jedilniku v decembru zelo pogosti tudi različni priboljški v povečanih porcijah. Prav tako v decembru pripravljamo več hrane zase, več kuhamo in pečemo in tukaj je idealna priložnost, da sladke in nedolžne pasje oči iz nas zvabijo kak košček, ki nam pomotoma pade na tla. Seveda se scenarij tukaj ne konča, saj praznike praznujemo z družino, člani katere so verjetno popolnoma navdušeni in razneženi nad kosmatincem in zna se zgoditi, da tudi njim pade kak košček hrane na tla.

Čeprav nihče od nas ni želel nič slabega, temveč smo želeli samo dobro kosmatincu, da bi tudi on začutil čar praznikov, pa se lahko takšne pregrehe za določene pse slabo končajo. Še posebej, če je kuža bolj občutljiv in mu vsaka sprememba v prehrani povzroči težave. Ampak nič ni tako drastičnega, da tega ne bi morali popraviti. V nadaljevanju nekaj napotkov kako uravnati črevesno floro kosmatinca in kako razstrupiti organizem.

 

čiščenje pasjega organizma po praznikih
Ti je znano? Ta nedolžen pogled

 

ČIŠČENJE PASJEGA ORGANIZMA PO PRAZNIKIH

Razdražen želodec in prebavne težave

Zgoraj opisan potek lahko povzroči različne prebavne težave, kot je mehko blato, driska, bruhanje in razdražen želodec. Razloga za paniko ni, saj veste kje ste ga polomili in zakaj ima pes težave. Najbolj pomembno je, da mu čim prej pomagate. Prebavne težave, ki nastanejo zaradi prevelike količine hrane in nepravilne prehrane znajo trajati 14 dni do tri tedne. Vsekakor pa je po takšnih obilnih praznikih nadvse priporočljivo, da naredimo prečiščevalno kuro zase in za svojega kosmatinca. Uravnana prebava vpliva na celoten organizem. Zaveda se moramo, da vse izvira iz črevesja!

 

Pomoč pri urejanju prebave in čiščenje pasjega organizma

Če ima kuža prebavne težave zaradi praznične hrane in prevelikih količin hrane vam bodo zagotovo v pomoč hranila z visokim deležem vlaknin. Zelo bogata z vlakninami sta buča in korenček. Pri Naturavetalu že vrsto let uporabljamo korenčkov granulat, ki je izjemno bogat z vlakninami (vsebuje veliko pektina), ki v prebavnem traktu nabrekne in ščiti črevesno sluznico. Korenčkov granulat se odmerja glede na telesno težo psa, preprosto se zmeša z mlačno vodo, počaka par minut, da nabrekne nato pa ga preprosto dodamo v hrano.

V veliko pomoč pri urejanju prebave vam bodo tudi Canis Extra Petflora probiotične bakterije, ki so v tekočini in jih dodamo v hrano. Dozirajo se 1,5 ml na kg telesne teže psa, priporočena pa je vsaj 14 dnevna kura. Zaradi nezdrave in začinjenje hrane se lahko črevesno flora poruši in zato kosmatincu nagaja prebava. S priobiotičnimi bakterijami uravnamo črevesno floro v prid »dobrim bakterijam«.

 

izdelki za čiščenje pasjega telesa
Korenčkov granulat je v pomoč pri nenadnih driskah, Petflora pomaga pri uravnavanju črevesne flore, algi spirulina in clorela pa imata zmožnost raztrupiti pasji organizem

 

Čiščenje pasjega organizma: Pomoč pri raztrupljanju telesa

Zaradi nezdrave prehrane, stresa in drugačnega tempa življenja v mesecu decembru se lahko v telesu kopiči velje število presnovkov in toksinov, zato je smiselno tudi za kosmatinca narediti kakšno zeleno prečiščevalno »kuro«. Odlične v ta namen so zelene alge kot sta Canis Extra Spirulina in Canis Extra Clorela. Alge so polne antioksidantov, katerih funkcija je raztrupljanje telesa. Antioksidanti so sposobni vezave presnovkov in toksonov in jih tako uspešno preko izločevalnih mehanizmov spraviti iz telesa. Na tak način so v pomoč jetrom, ledvicam in imunskemu sistemu.

 

 

Po tako oblinem decembru bo prečiščevalna kura prišla izjemno prav vsakemu kosmatincu in tudi vsakemu lastniku, da se očistimo odvečnega sladkorja, ki smo ga zaužili, ko smo pojedli kak piškot več. Za kosmatince je izjemnega pomena, da je črevesna flora uravnana, da je prebava optimalna, da je kakec čvrst in kompakten, vse to lahko kosmatincu povrnemo s cca. 14 dnevno do tri tedensko skrbno načrtovano prehrano v kombinaciji s kuro z izbranim prehranskim dodatkom.