Praznovanje pasjega rojstnega dne

Praznovanje pasjega rojstnega dne bi se 20 let nazaj verjetno slišalo nadvse smešno, danes pa je to nekaj povsem običajnega, saj večina pasjih skrbnikov »praznuje« rojstni dan svojega kosmatinca. Seveda praznovanje pasjega rojstnega dne v Sloveniji še ni tako razširjeno kot npr. v Ameriki ali večjih evropskih mestih, kjer prirejajo prave pasje zabave s številnimi povabljenimi kosmatinci ali celo najemajo pasje parke, kjer se kosmatnici lahko družijo za rojstni dan.

Praznovanje pasjega rojstnega dneva je stvar vsakega posameznega pasjega lastnika, popolnoma nič ni nenavadnega, če rojstnega dneva ne praznujete, prav tako pa tudi ni nič nenavadnega, če kosmatincu za rojstni dan kupite njegove najboljše pasje priboljške ali novo igračo.

Mi »praznujemo« Bondov in Baltazarjev rojstni dan v smislu, da dobita malo več in nekaj boljšega za jest ali, da gremo z Bondom skupaj na kak daljši izlet. Dejansko žival ne ve, da ima rojstni dan in vsekakor ne razume pomena rojstnega dne, vendar pes nadvse uživa v naši družbi, še posebej v posebnih in malenkost drugačnih dnevih. Rojstni dan je vsekakor idelana priložnost, da naredite dan malenkost drugačen. V nadaljevanju pa 6 super ideje za praznovanje pasjega rojstnege dne.

 

Pasji rojstni dan: 6 idej za praznovanje pasjega rojstnega dne

1. PASJA POJEDINA ALI PASJA TORTA

To je definitivno način s katerim boste svojega psa najbolj razveselili! Ni potrebe, da nabavljate drage sestavine za peko pasje torte, dovolj je le, da za rojstni dan psu ponudite nekaj drugačnega, novega in boljšega. Jaz sem Bondu za njegov 2. rojstni dan naredila pasjo tortico iz petih različnih sestavin, končana je bila v 20 minutah. Temu jaz pravim praktičnost.

SESTAVINE:

 

 

POSTOPEK:

Naturavetal pločevinko sem zajela v manjšo posodico in jo stresla na krožnik, tako da sem dobila lepo potočko. To potičko sem obložila z Naturavetal peletki, da je potička ostala okrogle oblike. Vse skupaj sem dala v hladilnik za 10 minut. V tem času sem iz paparja izrezala šablono (številko 2). Čez šablono sem posula korenčkov granulat, tako da se je na vrhu tortice prikazala številka 2. Okrog tortice sem krožnik okrasila z eno narezano jagodo in nekaj borovnicami.

 

pasja torta
Domača in hitro narejena pasja torta za našega Bonda

 

2. ZA PASJI ROJSTNI DAN RAZVESELIMO KOSMATINCA S PRIBOLJŠKI

Za rojstni dan lahko svojega psa razveselite tudi z novimi in naravnimi priboljški, ki se jih bo zagotovo izjemno razveselil. Naturavetal naravni priboljški za pse bodo zagotovo poskrbeli za presenečenje in nepozabno zabavo. Ne spreglejte vrhunskih pasjih poslastic, ki bodo poskrbele za edinstveno razvajanej pasjih brbončic. Psu je dejansko vseeno, če dobi pasjo torto ali kakšne posebne priboljške. Namen posebnih poslastic je, da naredimo dan za psa nekoliko drugačen in bolj poseben. Tisti psi, ki izjemno uživajo v hrani in priboljših bodo zagotovo izjemno veseli kakšnega obroka več.

 

 

3. PELJITE KOSMATINCA V PASJO TRGOVINO

Vzdršje v pasji trgovni je prav posebno, zato je takšno okolje več kot primerno za razvajanje psa. Če je vaš kosmatinec navdušen nad igračami, ga vzamite zraven v pasjo trgovino, kjer mu dovolite, da si sam izbere novo igračo. Lahko pa si v trgovini tudi sam izbere novo posteljico ali priboljške, ki mu najbolj dišijo. Običajno se psi v pasji trgovini počutijo zelo sproščene, saj vohajo druge kužke, hrano in igrače in je pasja trgovina zagotovo zelo zabavno mesto za kosmatinčka.

 

4. ZA PASJI ROJSTNI DAN SE ODPRAVIMO NA DALJŠI IZLET

Svojega psa lahko za njegov rojstni dan peljete tudi na kak daljši izlet, v novo okolje. Pripnite ga na daljši (sledni povodec) in naj bo ta izlet namenjen njemu, dajte mu čas, da raziskuje in vohlja. Če se vaš kuža zelo rad druži z drugimi psi je rojstni dan idealna priložnost, da se z njim odpravite v kak pasji park, kjer bo lahko užival v pasji družbi.

 

5. IGRAJTE SE S SVOJIM PSOM

Igra je zagotovo najboljše rojstnodnevno darilo, saj se večina psov zelo rada igra s svojim lastnikom. Če je kuža mlajši bo vsekakor užival v prinašanju žogice ali frizbija, lahko pa poskrbite tudi za kakšno bolj umirjeno igro kot je iskanje priboljškov v stanovanju.

 

6. PREBERITE KAKŠNO LEPO KNJIGO O PSIH

To je nagrada sebi, da se zleknete na kavč s kosmatincem v naročju in berete knjigo, ki opisuje kakšno lepo pasjo zgodbo. Lahko se odločite tudi za kakšno bolj strokovno knjigo npr. o razvoju psa, anatomiji psa ali vedenju psa, se tako naučite nekaj novega o svojem kosmatem prijatelju in se na tak način še bolj povežete z njim.

 

praznovanje pasjega rojstnega dne
Tukaj pa naš Bondič praznuje svoj 2. rojstni dan

 

PRAZNOVANJE PASJEGA ROJSTNEGA DNE: POGOSTE NAPAKE, KI JIH RADI NAREDIMO

Za pasji rojstni dan si lastniki včasih celo preveč prizadevamo in hočemo ta dan narediti res izjemno pomemben. Popolnoma nič ni narobe s tem, dokler ne pretiravamo in psa spravljamo v nelagoden položaj ali mu celo nevede škodimo. Vsekakor ni primerno psu za rojstni dan dajati človeške hrane ali še huje predelane človeške hrane kot so salame, sir, hrenovke, samo da bi na ta dan pes pojedel nekaj drugačnega.

Pes ima zaradi takšne hrane in prav tako zaradi prevelike količine hrane, prebavne težave in se posledično slabše počuti. Absolutno pa psu za rojstni dan ne dajamo sladkarij in čokolade, ki je lahko že v majhnih količinah toksična za psa. Prav tako ne pretiravamo z oblačenjem psa in z raznimi rojstnodnevnimi dodatki. Če pes ne mara oblačil in ga nikoli ne oblačite, ga tudi za rojstni dane ne oblačite, samo zato, da bi naredili luštno fotografijo. Čeprav so za pasji rojstni dan veseli in ponosni, ohranimo zdravo pamet in ne pretiravamo.

Praznovanje pasjega rojstnega dne ima en sam namen. Namen praznovanja pasjega rojstnega dne je zagotovo ta, da naredimo ta dan poseben za psa in za nas. Lepo je, da dan preživimo skupaj s psom, da se s kosmatincem povežemo in, da mu damo vedeti, da je prav poseben del družine in, da je njegov rojstni dan čas za razvajanje. Lastniki izjemno radi uvekovečijo praznovanje rojstnega dne, zato v ta namen kužka s tortico tudi slikajo. Kosmatincu lahko za fotorgafiranje kupite tudi kakšno rutko ali meteljčka, da bo nastala fotografija še bolj izvirna.