Meni
Vaša košarica

Trdi priboljški za nego zob

Trdi priboljški za nego zob

Canis Plus trde žvečljivke so naravno posušene na svežem zraku brez dodanih umetnih arom. Naravni trdi priboljški za pse kot so posušene kože, posušeni vratovi in rogovje predstavljajo za psa obilo zabave. Z žvečenjem trdih priboljškov si pes krepi čeljustne mišice, skrbi za zdrave dlesni, odstranjuje zobne obloge in hkrati preprečuje nastanek novih. 

Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4015
Canis Plus posušena koža glave goveda   Canis Plus posušena koža glave goveda velikosti 12,5 cm je naraven izdelek za žvečenje brez vonja namenjen zdravi »zaposlitvi« vašega psa. Psi zelo radi žvečijo, hkrati pa s tem ohranjajo svoje zobe čiste, preprečujejo nastajanje zobnega kamna,..
11,50€ Brez DDV:10,50€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4016
Canis Plus posušena koža glave goveda 25 cm palčke   Canis Plus posušena koža glave goveda v velikosti 25 cm palčk je naraven izdelek za žvečenje namenjen zdravi »zaposlitvi« vašega psa.  Psi zelo radi žvečijo, hkrati pa s tem ohranjajo svoje zobe čiste, preprečujejo nastajanje ..
11,50€ Brez DDV:10,50€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4161
Canis Plus jelenov rog   Psi zelo radi žvečijo, hkrati pa s tem ohranjajo svoje zobe čiste, preprečujejo nastajanje zobnega kamna, krepijo čeljustne mišice in ohranjajo zobno higieno. Žvečenje jelenovega roga ustvarja trenje med rogom in zobmi psa, kar je uspešen naraven mehanizem, ki čis..
11,94€ Brez DDV:10,90€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4010
Posušena vratovina goveda   Posušena vratovina goveda je hrustljavo posušena na zraku in narezana na trakce. Lahko prebavljiv prigrizek z nizko vsebnostjo maščob je primeren kot dodatek k normalni prehrani psa. Primeren pa je tudi za pse s prekomerno telesno težo. Pasji prigrizek je ..
14,76€ Brez DDV:13,48€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4001
Posušena goveja pljuča   Posušena goveja pljuča so zaradi nižje hranilne vrednosti idealne za pse, ki imajo težave s težo. Primerno za priboljšek ali malico med obroki. Pljuča imajo mehkejšo strukturo in so primerna kot prigrizek tudi za starejše pse in za pse, ki imajo težave z zobm..
12,05€ Brez DDV:11,00€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4040
Canis Plus račji vratovi Pasji priboljški račji vratovi so s kalcijem bogat prigrizek in so zelo primerni tudi za občutljive pse ali za pse, ki so alergični pa piščančje ali goveje priboljške. Posušeni račji vratovi so lahko prebavljivi in skupaj s hrustančastimi deli za psa predstavlja..
7,45€ Brez DDV:6,80€
Canis Plus posušene konjske kite 200 g Canis Plus posušene konjske kite 200 g
Že pošlo!
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4120
Canis Plus posušene konjske kite  Konjske kite so trde žvečljivke, ki so še posebej dobre za trening žvečenja. Pes mora dlje časa griziti in sliniti trdo strukturo, s čimer se podpira zobna higiena. Psi si z grizenjem trdih priboljškov čistijo zobne obloge in masirajo dlesni. Canis Plus p..
10,95€ Brez DDV:10,00€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4019
Canis Plus jagnječja koža v tankih trakovih   Canis Plus tanki jagnječji trakovi iz jagnječje kože so odlična, dolgotrajna žvečilka za majhne pse in pse srednje velikosti. Posušena koža jagnječjega penisa je hkrati trden in elastičen priboljšek, zato se morajo majhni psi dolgo sliniti in ..
11,70€ Brez DDV:10,68€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4125
Canis Plus posušena koža glave konja   Posušena koža glave konja v obliki 10 do 15 cm dolgih palčk je naraven izdelek za žvečenje in je namenjen zdravi »zaposlitvi« vašega psa. Psi zelo radi žvečijo, hkrati pa s tem ohranjajo svoje zobe čiste, preprečujejo nastajanje zobnega kamna, k..
10,95€ Brez DDV:10,00€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4167
Canis Plus posušena koža jelena    Posušena koža jelena je zvita v trde palčke, ki so dolge med 10 in 15 cm. Posušena koža jelena je trda in jo je treba dolgo grizljati, preden jo pes lahko z užitkom poje. Posušena koža jelena zagotavlja dolgo žvečenje in dolgotrajno zaposlitev za ps..
10,95€ Brez DDV:10,00€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4225
Ribje štange - posušena koža trske   Ribje štange so narejene iz 100% čiste kože ribe trske. Palčke predstavljajo ogromno užitka pri žvečenju za kosmatince saj je palčka narejena v večih plastih in traja dlje časa. Izjemno primeren priboljšek, ki traja dlje časa za manjše in srednje ..
9,91€ Brez DDV:9,05€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 4025
Canis Plus posušeni piščančji vratovi   Posušeni piščančji vratovi so polnega okusa, naravno in pazljivo sušeni na svežem zraku. Zaradi svoje velikosti so primerni tudi za manjše pse. Okusni priboljški vsebujejo kalcij in so primerni tudi za med treningom za boljšo motivacijo. Izjemno hru..
7,60€ Brez DDV:6,94€
Prikazujem 1 do 12 od 12 (1 strani)

Naravne trde žvečilke

Žvečenje trdih priboljškov ustvarja trenje med žvečilko in zobmi psa, kar je uspešen naraven mehanizem, ki čisti zobne obloge. Med žvečenjem se sproščajo hormoni endorfini, ki psa osrečujejo. Zelo pomembno je, da so žvečilke naravnega izvora, brez dodanih sladkorjev in soli, ki lahko negativno vplivajo na ustno votlino in prebavila psa. 

 

Izbira ustrezne žvečilke

Glede na pasmo in starost psa je potrebno izbrati ustrezno žvečilko, saj s pretrdimi ali premehkimi prigrizki ne bomo dosegli željenega. S trdimo žvečilkami si želimo doseči dvoje: psu želimo zagotoviti naravne mehanizme čiščenja zob in ustne votline, kot drugo pa si želimo, da se pes zaposli z žvečenjem. 

  • Večje pasme: Canis Plus posušena koža 12,5 cm ali 25 cm, Canis Plus posušena koža glave konja, Canis Plus posušena koža jelena ali Canis Plus jelenov rog.
  • Srednje velike pasme: vse žvečilke za večje pasme, zelo priročne bodo pa tudi Canis Plus konjske kite.
  • Manjše pasme: Canis Plus posušeni račji vratovi, Canis Plus vratovina goveda, Canis Plus ribje štange ali Canis Plus posušena goveja pljuča v režnjih. 

Za starešje pse, ki imajo določene težave z zobmi izberite žvečilke, ki so primerne za manjše pasme psov. Za mladičke najprej izberite kakšno manjšo žvečilko in na podlagi tega, kako dolgo bo trajala stopnjujte velikost in trdoto prigrizka.