Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 2401
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 4,05€
 • Brez DDV: 3,70€
-+

KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA

 

Gre za edinstven recept mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmanski obrok pašne jagnjetine s prosom in polnomastnim kozjim mleko lahko dobite le pri Naturavetalu. To je hrana brez glutena, ki daje občutljivim in alergičnim psom dodatno energijo iz visoko kakovostnih beljakovin. Klobasa iz jagnjetine, prosom in kozjim mlekom je zelo bogata z minerali, vitamini in aminokislinami. Klobasa je čvrsta za rezanje in praktična za rokovanje.

S klobaso lahko dnevno hranite svojega mladiča, odraslega psa in tudi starejšega psa. Klobasa se tudi priporoča vsem vzrediteljem, ki navajajo svojega mladiča na suho hrano. Klobasa iz jagnjetine se tudi priporoča vsem zelo aktivnim psom, saj jih bo polno mastno kozje mleko napolnilo z energijo in jim dalo nov zagon. Hitro energija iz kozjega mleka pa bo zelo prav prišla tudi starejšim psom, ki so že malo lenobni. Klobasa iz jagnjetine je tudi zelo primerna za alergične pse, občutljive pse in pse z gastrointestinalnimi težavami, saj je jagnječje meso lahko prebavljivo, nealergeno in naravno. K recepturi je dodano proso, ki čisti črevesne resice in na tak način vpliva k učinkovitejši prebavi.

 

Klobasa iz jagnječjega mesa NE vsebuje:

 • ne vsebuje glutena,
 • ne vsebuje pšenice, soje in graha
 • ne vsebuje jajc, mleka in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov

 

Canis Plus jagnjetina s prosom in kozjim mlekom - SESTAVINE:

Jagnjetina
Jagnjetina je hranjena s travo, torej se pase na širnih travnikih in je vzrejena na povsem naraven način. Prehranjuje se s senom, trato in z obilico divjih zelišč. Jagnjetina je lahko prebavljiva, nežna in zelo okusna. Jagnjetina ima odlično razmerje med zdravimi maščobami in beljakovinami zato velja za zelo kakovostno meso. Ker je tako lahko prebavljiva, je zelo primerna kot lahka prehrana tudi za starejše pse, saj jo je lahko žvečiti. Jagnječje meso vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale (natrij, kalcij, železo in kalij, selen). Jagnječje meso je tudi pomemben vir cinka, ki je v drugi hrani manj zastopan in ugodno deluje na imunski sistem. Jagnjetina vsebuje nekaj več vitamina B2 kot ostale vrste mesa, vsebuje pa tudi veliko vitaminov B kompleksa, zlasti vitamin B12.

Notranji organi jagnjetine
V primerjavi z mesom (mišičevjem) so notranji organi veliko bogatejši z minerali in vitamini, vključno z vitamini B kompleksa (vitamini B1, B2, B6, B12 in folno kislino) in D vitaminom. Notranji organi so predvsem bogati z minerali kot so: magnezij, baker, fosfor, jod in železo. Zelo so bogati tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 maščobne kisline) in aminokislinami.

Proso
 Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj "slabih bakterij" in pozitivno vpliva na črevesno floro in druge črevesne bolezni. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.

Polnomastno kozje mleko
Polnomastno kozje mleko zagotavlja visoko raven beljakovin (aminokislin), mineralov, elementov v sledeh in vitaminov, zato je to eno od najbolj hranljivih živil. Kozje mleko lahko spodbuja vitalno delovanje črevesja, krepi imunski sistem in povečuje odpornost proti boleznim. Kozje mleko vsebuje kratko verižne in srednje verižne maščobne kisline (za razliko od kravjega mleka, z dolgo verižnimi maščobnih kislin), zato ga telo bolje prenaša in je v podporo tudi pri črevesnih obolenjih, kožnih boleznih in pri regeneraciji organizma po hudih bolezni. Naravno polnomastno kozje mleko je tudi izjemen vir kalcija. Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kapljice kozjega mleka veliko manjše v primerjavi s kravjim mlekom. Živali in ljudje zato kozje mleko veliko hitreje prebavimo kot kravje mleko. Kozje mleko je nizko alergeno, saj je vsebnost laktoze v kozjem mleku mnogo nižja.

ANALIZA:

surove beljakovine 10,80 %, surove maščobe 6,40%, surovi pepel 1,50 %, surove vlaknine 0,30%, kalcij 0,30%, fosfor 0,25%, vlažnost: 76,40 %

 

SESTAVINE:

Jagnječje meso in jagnječji notranji organi 84% (mišično meso, pljuča, vampi, jetra), kozje polnomastno mleko 10%, proso 5%, kalcijev karbonat 1%.

Mokra hrana za pse pašna jagnjetina - Navodila za hranjenje

 

Samostojno hranjenje:

Klobasa iz pašne jagnjetine je obrok za psa, saj vsebuje kombinacijo različnih hranilnih snovi. Vseeno klobasa ne vsebuje cele palete različne zelenjave, sadja, začimb in zelišč, zato se pri dologotrajnem hranjenju (več kot 3x na teden skozi daljše časovno obdobje) samo s klobaso iz pašne jagnjetine priporoča kombinacija Canis Extra BIO Tavžent želišč, Canis Plus Top/Fit Mix kosmičev ali Canis Plus Vit/Min kosmičev.

 

Priporočena dnevna količina:

Navodila za hranjenje glede na trenutno telesno težo psa:

 • mladi psi, ki še rastejo, cca. 5-8% telesne teže
 • odrasli psi, cca. 3-5% telesne teže
 • mirni odrasli in starejši psi, cca. 2,5-3% telesne teže

Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

 

Hranjenje v kombinaciji s hladno siskano hrano Canis Plus:

Najboljše je klobaso iz pašne jagnjetine, prosa in kozjega mleka kombinirati s hladno stiskano hrano Canis Plus. To naredite tako, da polovico dnevnega odmerka klobase ponudite psu, nato pa v ločenem obroku psu daste še polovico dnevnega obroka hladno stiskane hrane.

Idealno za hranjenje v kombinaciji z Naturavetal hladno stiskano suho hrano. V ta namen hranite v dveh obrokih: V enem obroku dajte polovico dnevne količine suhe hrane, v drugem pa mokro:

 • 2,5 - 4% trenutne telesne teže za mladiče
 • 1,5 - 2,5% trenutne telesne teže za odrasle pse
 • 1,25 - 1,5% trenutne telesne teže za starejše pse

Pridelava

Canis Plus mokra hrana za pse je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal mokri hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. S posebnim načinom pridelave oz. kuhanja na nizkih temperaturah in skrbnim polnjenjem mesa v ovoj se hrana naravno konzervira. Popolnoma brez dodanih umetnih konzervansov! S tem lahko zagotovimo najvišjo kakovost, varno hrano, odličen okus z zdravimi in naravnimi hranilnimi snovmi.

 

Trajnost (rok uporabe)

Rok uporabe Naturavetal klobas je 1 leto od proizvodnje, saj so klobase v ovoju naravno konzervirane z neprodušnim zapiranjem.

 

Shranjevanje

Pasje klobase se lahko originalno zaprte shranjuje na sobni temperaturi do 27°C. Izdelek ne sme biti neposredno izpostavljen sončni svetlobi in visokim temperaturam. Po odprtju je klobaso potrebno hraniti v hladilniku in jo porabiti v 4-5 dneh (odprto klobaso pokrijte s folijo za živila). V primeru, da količine ne morete porabiti, se lahko vsebino razdeli na več manjših porcij in se zamrzne.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Plus mokra hrana v obliki klobase je sestavljena iz pašne jagnjetine kot osnove h kateri je dodana prosena kaša in kozje mleko. Klobasa predstavlja uravnotežen obrok in je izjemno primerna za mladičke in tudi za starešje pse. Pašna jagnjetina v klobasi je lahko prebavljiva in tako izjemno primerna za občutljive želodčke. Klobaso lahko uporabljate tudi kot priboljšek, narežite jo na kolobarje in kolobarje na majhne kocke. 
Mnenja (152)

Oznake: hrana za pse, mokra hrana za pse, pasje klobase, naravna hrana za pse, hrana za pse brez žitaric