Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Klobasa 100% konjsko meso 500 g

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 2715
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 4,35€
 • Brez DDV: 3,97€
-+

KLOBASA 100 % KONJSKO MESO

 

Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz konjskega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Konjsko meso velja popolnoma za nealergeno meso, zato so Naturavetal 100% konjske klobase še posebaj primerne za pse z alergijami. Ker je klobasa sestavljena izključno iz konjskega mesa in notranjih organov konja lahko obrok popolnoma individualno prilagodite potrebam svojega psa.

 

Dopolnilna mokra hrana za pse iz 100% konjskega mesa je primerna:

 • za pse, ki se hranijo z BARF metodo in za pse hranjene s kuhano hrano. Ker hranite psa s 100% mesom, se je potrebno zavedati, da mu morate, k prehrani dodajati tudi življenjsko pomembne vitamine, minerale in elemente rastlinskega izvora. To lahko naredite sami, da k prehrani psa dodate sadje in zelenjavo, lahko pa si pomagate z že pripravljeno naravno mešanico kosmičev Canis Plus Top Fit Mix ali Canis Plus Vit/Min in Canis Plus jajčne lupine v prahu za kalcij. Dodati je potrebno tudi kakovosten vir olja. 
 • za zdrav mesni obrok na potovanjih in na počitnicah
 • kot zdrav dodatek pri hranjenju s hladno stiskano suho hrano za pse Canis Plus.
 • za pse, ki so nagnjeni k alergijam
 • za pse, ki jih želite preprosti razvajati in pocarkljati. Konjska klobasa je izvrstnega okusa in s tem najboljša nagrada za vašega kosmatinčka.
 • Naturavetal 100% konjske klobase so odlične tudi pri dietah in so praktična in zdrava rešitev pri zmanjševanju telesne teže psa.
 • kot priboljšek za nagrajevanje in treninge (klobasa je kompaktna in se jo preprosto nareže na kolobarje in nato kocke)

 

Naturavetal dopolnilna mokra hrana vsebuje:

 • 100% sveže konjsko meso
 • Kakovostne beljakovine
 • Naravne vitamine in minerale

Naturavetal mokra hrana za pse NE vsebuje:

 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • hrana za pse brez žitaric
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov

 

Naturavetal mokra hrana za pse 100% konjsko meso - sestavine

Vse sestavine Naturavetal mokre hrane (100% konjska klobasa) so kuhane pri nizkih temperaturah v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo vsi naravni vitamini in minerali. Proizvodnja pa poteka pod stalnim laboratorijskim nadzorom.

 

Konjsko meso
Konjsko meso velja za zelo hranljivo in okusno za psa. Konjsko meso je še posebej primerno za pse, ki so alergični na druge vrste mesa. Konjsko meso, v primerjavi z ostalimi vrstami mesa vsebuje manj maščob in ima zaradi tega manjšo kalorično vrednost.

Notranji organi konja
V primerjavi z mesom (mišičevjem) so notranji organi veliko bogatejši z minerali in vitamini, vključno z vitamini B kompleksa (vitamini B1, B2, B6, B12 in folno kislino) in D vitaminom. Notranji organi so predvsem bogati z minerali kot so: magnezij, baker, fosfor, jod in železo. Zelo so bogati tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 maščobne kisline) in aminokislinami.

 • SRCE: Srce oz. srčna mišica je nekoliko težje in bolj gosto meso, ki vsebuje več beljakovin kot navadno mišično meso in več hranil. Srce je zelo bogato s koencimom Q10, ki je nujen pri pravilnem delovanju srca in pri pravilnem razvoju celic. Srce je bogato tudi s fosforjem, cinkom in selenom. Meso srčne mišice je prav tako bogat vir kolagena in elastina, ki sta pomembna za sklepe.
 • JETRA: Jetra so bogat vir vitaminov B kompleksa (še posebej s folno kislino in vitaminom B12), vitamina A in vitaminov E, D in K. Jetra vsebujejo tudi ogromno železa in fosforja ter so bogat vir maščobnih kislin in aminokislin. Vitamin B12 skrbi za zdravo živčevje, vitamin A pa za dober vid in imunski sistem. Železo kot ključni dejavnik pri tvorbi hemoglobina skrbi za pravilno delovanje možganov in aktivnost mišic.

 

Dopolnilna mokra hrana za pse (100% konjska klobasa) + suha hrana Canis Plus

Naturavetal klobase 100% konjsko meso so namenjene tudi prehrani v kombinaciji z našo suho hrano za pse Canis Plus ali s suho hrano za mačke Felins Plus. Dnevni obrok se lahko razdeli tako, da pes zjutraj dobi obrok mokre hrane (1/3 klobase) ter zvečer suho hrano Canis Plus (2/3 dnevne količine).

ANALIZA:

surove beljakovine 14,90%, surove maščobe 8,00%, surovi pepel 1,10%, surove vlaknine 0,10%, kalcij 0,02%, fosfor 0,2%,vlažnost: 74,60%.

 

SESTAVINE:

100% konjsko meso in notranji organi konja - konjsko mišično meso 45%, konjsko srce 20%, konjska pljuča 15%, konjski vrat 10%, konjska jetra 5%, mesna juha iz konjskega mesa 5%

 

Medsebojno usklajena formula z odprto deklaracijo omogoča transparentno podajanje vsebovanih sestavin, ki so primerne tudi za zelo občutljive pse.

100% konjsko meso - Navodila za hranjenje z dopolnilno mokro hrano za pse Naturavetal

Canis Plus® 100% konjsko meso v klobasi ni popoln/uravnotežen obrok, ampak ga je treba dopolniti s prilogami, če želimo Canis Plus® 100% konjsko meso hraniti kot glavni obrok. V tem primeru mora mesni del obroka predstavljati 70%, dopolnjen s 30% različne zelenjave, sadja in zelišč ter virom kalcija in dodatkom olja, da se ustvari popoln obrok. To razmerje 70:30 velja za zdrave pse. Razmerje se lahko razlikuje za pse, ki trpijo za različnimi boleznimi - v tem primeru se obrnite na nas za nasvet.

Naslednje tabele prikazujejo količine mokre hrane Canis Plus® 100% konjsko meso v klobasi glede na telesno težo psa v primeru, da klobasa predstavlja glavni obrok. Tabele se napisane za kombinirano hranjenje s Canis Plus® Vit / Min kosmiči ali Top-Fit-Mix kosmiči v razmerju 70 : 30 in pomembni prehranskimi dodatki (vse BARF prehranske dodatke najdete v kategoriji BARF dodatki).

 

Canis Plus® 100% konjsko meso v klobasi kot glavni obrok za zdrave, odrasle, normalno aktivne pse, ki bi morali dnevno zaužiti 3% hrane glede na telesno težo:

Trenutna telesna teža psa  Količina klobase / dan  Količina kosmičev na dan (suhih)  
5 kg105 g15 g
10 kg210 g30 g
15 kg315 g45 g
20 kg420 g60 g
25 kg525 g75 g
30 kg630 g90 kg
35 kg735 g105 kg
40 kg840 g120 kg
45 kg945 g135 kg
50 kg1050 g150 kg
60 kg1260 g180 kg
70 kg1470 g210 kg

 

Suhe Canis Plus® Vit / Min kosmiče ali Top-Fit-Mix kosmiče namočimo v vodi vsaj 15 minut in nato zmešamo z mesom. K obroku je potrebno dodati še vir kalcija (Canis Extra BIO jajčne lupine v prahu ali Canis Extra apnenčasta alga) in kakovostno olje (lososovo olje, konopljino olje, ribje olje,…)

 

Canis Plus® 100% konjsko meso kot glavni obrok za mlade pse in nadpovprečno aktivne pse, ki bi morali dnevno zaužiti 5% hrane glede na telesno težo:

Trenutna telesna teža psa  Količina klobase / dan  Količina kosmičev na dan (suhih)  
5 kg175 g25 g
10 kg350 g50 g
15 kg525 g75 g
20 kg700 g100 g
25 kg875 g125 g
30 kg1050 g150 kg
35 kg1225 g175 kg
40 kg1400 g200 kg
45 kg1575 g225 kg
50 kg1750 g250 kg
60 kg2100 g300 kg
70 kg2450 g350 kg

 

Če želite lahko zelenjavno – sadni del pripravite sami, brez uporabe kosmičev. Priporočamo, da ohranite razmerje 70% konjskega mesa in 30% zelenjavne priloge. Dopolnilno mokro hrano Canis Plus® 100% konjsko meso lahko dodajate kot zdrav dodatek pri hranjenju s hladno stiskano suho hrano za pse Canis Plus. Dnevni obrok se lahko razdeli tako, da pes dobi obrok mokre hrane (1/3 dnevne količine) ter obrok suhe hrane Canis Plus (2/3 dnevne količine).

 

Dopolnilno mokro hrano lahko psu ponudite kot "super priboljšek" med učenjem različnih trikov ali na treningih v različnih disciplinah. Konjsko meso v klobasi je kompaktne strukture, zato ga lahko narežete na kolobarje in nato na majhne kocke, ki jih uporabite za okusno nagrado pri šolanju psa.

 

Pridelava

Canis Plus mokra hrana za pse je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal mokri hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. S posebnim načinom pridelave oz. kuhanja na nizkih temperaturah in skrbnim polnjenjem mesa v ovoj se hrana naravno konzervira. Popolnoma brez dodanih umetnih konzervansov! S tem lahko zagotovimo najvišjo kakovost, varno hrano, odličen okus z zdravimi in naravnimi hranilnimi snovmi.

 

Trajnost (rok uporabe)

Rok uporabe Naturavetal klobas je 1 leto od proizvodnje, saj so klobase v ovoju naravno konzervirane z neprodušnim zapiranjem.

 

Shranjevanje

Pasje klobase se lahko originalno zaprte shranjuje na sobni temperaturi do 27°C. Izdelek ne sme biti neposredno izpostavljen sončni svetlobi in visokim temperaturam. Po odprtju je klobaso potrebno hraniti v hladilniku in jo porabiti v 4-5 dneh (odprto klobaso pokrijte s folijo za živila). V primeru, da količine ne morete porabiti, se lahko vsebino razdeli na več manjših porcij in se zamrzne.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Konjsko meso v klobasi je primerno tudi za alergike in občutljive pse, saj konjsko meso velja za izjemno nealergeno. Naturavetal mesna klobasa je sestavljena izključno iz konjskega mesa in notranjih organov konja. Konjsko meso je nežno kuhano na pari in nato praktično pakirano v ovoj. Klobase so primerne za sestavo uravnoteženega obroka, za hranjenje v kombinaciji s hladno stiskano hrano ali kot izvrsten priboljšek. 
Mnenja (116)

Oznake: hrana za pse, mokra hrana za pse, naravna hrana za pse, hrana za pse brez žitaric, pasje klobase