Meni
Vaša košarica

canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse

canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse
canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse
canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse
canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse
canis extra bio šipek v prahu - vitamin c za pse
  • Zaloga: Na zalogi
  • Blagovna znamka: Naturavetal
  • Šifra izdelka: 3415
8,92€
Brez DDV: 8,15€

Naravni vitamin C za pse Canis Extra šipek za podporo imunskemu sistemu in sklepom

Visoka vsebnost naravnega C vitamina, karotenoidov in antioksidantov naredi šipek resnično super živilo. Šipek poleg vitamina C vsebuje tudi vitamin A in vitamine B kompleksa (vitamin B2). Bogat je tudi z minerali (kalcij, fosfor, kalij in magnezij).

 

ŠIPEK ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA (prehlad pri psu, kašelj pri psu):

Vitamin C lahko pomaga zaščititi organizem pred prostimi radikali. S tem blagodejno vpliva na celoten imunski sistem in pozitivno vpliva na kri in nastajanje rdečih krvničk. Ko se pojavita prehlad pri psu ali/in kašelj pri psu je šipek (naravni C vitamin) odlična pomoč pri krepitvi imunskega sistema.

NARAVNI C VITAMIN ZA PSA: Vitamin C sodeluje v številnih bioloških procesih. Pomembna je njegova vloga pri tvorbi kolagena, ki je nujno potreben za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prav tako ima pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema psa in pri absorpciji železa. Vitamin C pri psih in mačkah nastaja v telesu (v jetrih), vendar ko je organizem izčrpan je tudi nastajanje C vitamina ovirano in ga zato ne nastaja v zadostni količini.

Preveri tudi celotno ponudbo Naturavetal naravnh vitaminov za pse

 

ŠIPEK ZA SKLEPE:

Šipek lahko pripomore k zmanjševanju vnetij mišično – skeletnega sistema pri psih (npr,: vnetje sklepov pri psih – artritis pri psih, boleči sklepi, obrabe sklepov (osteoartroza), šepanje psa,…). Šipek lahko ima regenerativni učinek na sklepe in hrustanec in s tem pozitivno vpliva na obnovo in gibljivost sklepov. Šipek v prahu vsebuje galaktolipide, ki imajo v telesu dvojno vlogo: preprečujejo vnetje sklepov pri psih in zavirajo delovanje encimov, ki razgrajujejo hrustanec. Šipek ima vlogo tudi pri nastajanju gradnikov hrustanca (proteoglikanov).

 

Šipek je primeren tudi za BARF način hranjenja, saj je dragocen vir vitamina C za psa, hkrati pa v organizem dovaja še druge vitamine in fitonutriente.

 

Mnoge pozitivne sestavine v šipku pripomorejo k zmanjševanju vnetij v prebavnem traktu. V primeru okužb šipek lahko prispeva k hitrejšemu okrevanju. Šipek (naravni C vitamin) lahko zmanjša oz. upočasni znake staranja kot so številne obrabe sklepov in slabšanje vida. Najnovejše študije pa kažejo tudi na to, da šipek vpliva na regulacijski sistem in s tem vpliva na uravnavanje sladkorja v krvi.


bio certifikat

Biološki in organski izdelek s certifikatom DE-ÖKO-012

ANALIZA:

surove beljakovine 2,5 %, maščobe 1,2%, surove vlaknine 9,4%, surovi pepel 5,9%, kalcij 0,98%, fosfor 0,11%

 

SESTAVINE:

100% naraven šipkov prah (BIO CERTIFIKAT)

NAVODILA ZA HRANJENJE:

Napisana količina je mišljena na dan in na telesno težo psa:

  • psi do 5 kg: 1/2 žličke na dan
  • psi od 6 do 15 kg: 1 merilna žlička, ki je priložena v pakiranju na dan
  • psi od 16 do 29 kg: 1 in 1/2 merilne žličke na dan
  • pri od 30 kg in več : 2 merilni žlički na dan.

1 merilna žlička = približno 4g šipkovega prahu.

 

Za podporo imunskemu sistemu naredimo "kuro" s šipkom spomladi in v jeseni. Šipek dodajamo k hrani 4 tedne, nato prenehamo in nato ponovno dodajamo 4 tedne. Šipek za sklepe se dodaja vsak drugi dan, daljše časovno obdobje.

Pozor: ker šipek vsebuje veliko naravnega C vitamina, vsebuje tudi veliko kisline, ki lahko začne dražiti želodec, če se ga jemlje dlje časa. Za pse z občutljivim želodcem - šipek dodajamo 2 - 3 krat na teden. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha
Zeliščni ekstrakt Canis Extra Darmwohl   Za zdravo črevesno floro oz. razstrupljanje črevesja pri psu ter za preprečevanje okužbe s parazit..
18,95€ Brez DDV:17,31€
Canis Extra Aktiv - multivitaminski kompleks za pse   Prehranski dodatek za pse Canis Extra Aktiv je kombinacija številnih zelišč, sad..
19,96€ Brez DDV:18,23€
Canis Plus Vit /Min BARF raznoliki kosmiči z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči za psa   Canis Plus Vit / Min BARF raznoliki kosmiči z ze..
11,91€ Brez DDV:10,88€
Pivski kvas za pse Canis Extra - vitamini B kompleksa   Pivski kvas za pse Canis Extra je bogat z vitamini za pse (vitamini B kom..
9,96€ Brez DDV:9,10€
Canis Extra zelenoustna školjka – glukozamin za pse   Novozelandska zelenoustna školjka (lat. Perna canaliculus) oskrbuje sklepe in hrustan..
8,90€ Brez DDV:8,13€
Canis Extra bio kokosovo olje   Bio kokosovo olje za pse Canis Extra ugodno vpliva na delovanje prebavnega sistema, trebušne slinavke ..
5,99€ Brez DDV:5,47€
Canis Plus Top Fit Mix kosmiči – mešanica zelenjave, sadja in začimb za psa   Canis Plus Top Fit Mix je bogata mešanica kosmičev, ki je 100..
15,93€ Brez DDV:14,55€
CANIS EXTRA PETFLORA - proizvaja se s probiotičnimi bakterijami   Naturavetal Petflora probiotične bakterije in prebiotik za pse je na..
2,96€ Brez DDV:2,70€
Canis Extra rjave morske alge – kelp   Canis Extra rjave morske alge v prahu so prehranski dodatek za pse z visoko vsebnostjo mineralov, me..
3,94€ Brez DDV:3,60€
Canis Extra Klorela (Chlorella)   Canis Extra Klorela (Chlorella) je zelena, enocelična sladkovodna alga, ki pomaga pri razstrupljanju tele..
9,96€ Brez DDV:9,10€