Meni
Vaša košarica

Kosti in sklepi

ZA ZDRAVE KOSTI IN SKLEPE PSA

Z Naturavetal prehranskimi dodatki poskrbite za zdrave kosti, sklepe, hrustance, vezivna tkiva in omogočite podporo celotnemu motoričnem sistemu. Naturavetal prehranski dodatki so lahko v pomoč pri težavah s sklepi psa (npr.: šepanje psa, displazija kolkov pri psih, artritis pri psih, vnetje sklepov pri psih) ali kot preventiva za preprečevanje razvoja določenih naštetih težav.

 

Naturavetal prehranski dodatki za psa za kosti in sklepe:

Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3201
Canis Extra Aktiv - multivitaminski kompleks za pse   Prehranski dodatek za pse Canis Extra Aktiv je kombinacija številnih zelišč, sadja in zelenjave za aktivacijo metabolizma in za krepitev celotnega telesa. S Canis Extra Aktiv izboljšate presnovo pri psu, povečate odpornost in..
19,96€ Brez DDV:18,23€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3415
Naravni vitamin C za pse Canis Extra šipek za podporo imunskemu sistemu in sklepom ​ Visoka vsebnost naravnega C vitamina, karotenoidov in antioksidantov naredi šipek resnično super živilo. Šipek poleg vitamina C vsebuje tudi vitamin A in vitamine B kompleksa (vitamin B2). Bogat je tudi z mine..
8,92€ Brez DDV:8,15€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 341
Canis Extra zelenoustna školjka – glukozamin za pse   Novozelandska zelenoustna školjka (lat. Perna canaliculus) oskrbuje sklepe in hrustanec s pomembnimi hranilnimi snovmi. Vpliva na zadostno elastičnost sklepov, kar omogoče neovirano in lahkotno gibanje. Canis Extra zelenoustna ško..
8,90€ Brez DDV:8,13€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3401
Glukozamin za pse – Canis Extra Gelenkvital   Glukozamin za pse – Canis Extra Gelenkvital je naraven prehranski dodatek za pse, ki se uporablja za krepitev sklepov in za podporo sklepov, vezi in hrustanca. Glukozamin je v veliko pomoč pri anomalijah in pri bolečinah v sklepih, pri vnetju ..
49,99€ Brez DDV:45,65€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3221
Jajčne lupine za psa Canis Extra v prahu – kalcij za pse ​ Dodatek kalcija je potreben takrat, kadar psa ne hranite z že pripravljenimi uravnoteženimi obroki. V primeru, da psa hranite s kuhano hrano ali se kuža prehranjuje z BARF in, da ne vključujete kosti, je dodatek kalcija nujno potr..
8,90€ Brez DDV:8,13€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3211
Canis Extra apnenčasta alga    Canis Extra apnenčasta alga je naravni vir kalcija, ki se jo lahko dodaja k hrani, ki kalcija ne vsebuje ali pa ga ne vsebuje dovolj. Reden odmerek kalcija je priporočljiv pri psih, ki se prehranjujejo le s Canis Plus dopolnilno mokro hrano&nb..
6,46€ Brez DDV:5,90€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 360
Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra iz atlantskega lososa – omega 3 za pse   Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra za naravno zadostitev dnevnih potreb po esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislinah, za zdravo kožo in svetlečo dlako. Losovo olje je še po..
8,91€ Brez DDV:8,14€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3621
Canis Extra krilovo olje - omega 3 - maščobne kisline   Kril s skupnim imenom imenujemo velike jate drobnega planktonskega rakca imenovanega Euphausia superba. Slovensko lahko jate tega raka imenujemo kar antarktičen kril. Kril lahko najdemo le v čistih vodah Antarktike. Ime „kril“ izvira..
43,90€ Brez DDV:40,09€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3612
Bio egipčansko olje črne kumine Canis Extra     Bio egipčansko olje črne kumine Canis Extra z več kot 100 različnimi aktivnimi snovmi, ki sinergistično podpirajo organizem na različnih nivojih: Canis Extra olje črne kumine na edinstven način podpira imunski sistem, za..
9,96€ Brez DDV:9,10€
Šifra izdelka: 3631
Canis Extra 3-6-9 BARF olje   Canis Extra 3-6-9 BARF olje je sestavljeno iz sedmin različnih kakovostnih olj iz 7. različnih vrst rib in kakovostnega konopljinega olja. Canis Extra 3-6-9 BARF olje je zdrav, kompleksen in bogat dodatek za sestavo uravnoteženih BARF obrokov. ..
12,95€ Brez DDV:11,83€
Šifra izdelka: 3617
Canis Extra BIO hladno stiskano konopljino olje 250 ml   100% čisto, hladno stisnjeno organsko konopljino olje z esencialnimi nenasičenimi maščobnimi kislinami za zdrave sklepe, kožo in kožuh. Ekološko konopljino olje Canis Extra je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami, zanj..
15,90€ Brez DDV:14,52€
Šifra izdelka: 3605
Canis Extra olje jeter polenovke   Kakovostno Canis Extra olje jeter polenovke je odlično za krepitev imunskega sistema psa in za vzdrževanje zdravih kosti. 100% čisto olje jeter polenovke Canis Extra medicinske kakovosti je odličen vir vitamina A, vitamina D in omega-3 maš..
15,90€ Brez DDV:14,52€
Prikazujem 1 do 12 od 12 (1 strani)

Vzroki za težave s sklepi

Težave s sklepi pri psu lahko nastanejo zaradi razvojnih ali degenerativnih težav. V obeh primerih je potrebno psom pomagati in omiliti bolečine.

  • DISPLAZIJA KOLKOV

Displazija kolkov pri psih je razvojna težava, ki največkrat prizadene večje pasme psov. Gre za bolezensko stanje, ki je psu že prirojeno, v kakšni obliki pa se bo bolezen razvila, je odvisno od številnih dejavnikov (od prehrane, gibanja, obremenitev,…). Tudi, če imate psa, za katerega obstaja velika verjetnost za displazijo kolkov (npr. nemški ovčar), ni nujno, da bo kuža razvil displazijo kolkov. Vsekakor pa morate biti bolj pozorni, izbrati ustrezno hrano in tudi prehranske dodatke, ki bodo v podporo sklepov. Tak naraven dodatek je Canis Extra zelenoustna školjka. Displazija pomeni, da oblika sklepa ni pravilna in zato so že od samega začetka sklep in sklepne ovojnice napačno obremenjene. Zaradi opisanih obremenitev pride do vnetja sklepa.

  • ARTRITIS PRI PSIH

Artritis je degenerativna težava, ki jo lahko pes pridobi tekom svojega življenja. Pes si lahko fizično poškodujejo sklep, lahko pa so sklepi preobremenjeni zaradi prekomerne telesne teže. Zaradi dolgotrajne obremenitve ali poškodbe sklepnih vezi je sklep nestabilen in pride do nenormalne obremenitve sklepa, kar povzroči vnetje. Artritis je kronično vnetje sklepov.

 

Kako prepoznamo težave s sklepi pri psu?

Najbolj očitno da so težave s sklepi je šepanje psa. Pes lahko šepa zaradi različnih razlogov. Najprej mu pregledamo tačke in blazinice, če ni zapičen kak oster predmet, ki povzroča šepanje. Če ugotovimo, da to ni razlog, je razlog najverjetneje vnetje sklepov, ki je posledica tako degenerativnih kot tudi razvojnih težav. Tudi če pes težje vstaja, ima drugačen ritem hoje, hodi zelo počasi, ne želi več hoditi po stopnicah, ne skače; vse to so lahko znaki, ki nakazujejo na vnetje sklepov.

 

Kako pomagati psu pri vnetih sklepih, ki so posledica displazije kolkov ali artritisa?

Psu lahko pomagate z naravnimi prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo sestavine sklepnega hrustanca. Glukozamin je takšno prehransko dopolnilo, ki ga Naturavetal ponuja v obliki 100% novozelandska zelenoustne školjke ali v obliki Gelenkvitala, ki je kombinacija novozelandske zelenoustne školjke in tropskega drevesa Heisteria pallida, ki preprečuje vnetna in revmatična obolenja. Pomemben je tudi C-vitamin, ki ima poglavitno vlogo pri tvorbi kolagena. Kolagen je pomemben gradnik kože, mišic, sklepnega hrustanca in vseh vezivnih tkiv. Naturavetal ponuja šipek v prahu BIO kakovosti, ki je naraven vir C-vitamina. Pri težavah s sklepi so nujne tudi omega-3 maščobne kisline, ki zavirajo vnetje. Torej, tudi če so sklepi obrabljeni in obremenitev premočna lahko omega-3 maščobne kisline zavirajo nastanek vnetja ali pa se vnetje ne razvije v tako močni meri. Naturavetal ponuja dva izdelka, ki sta bogata z omega-3: hladno stiskano lososovo olje (norveški losos) in krilovo olje, pridobljeno iz majhnih morskih rakcev (v 1 g krilovega olja je 200 mg omega-3 maščobnih kislin). Pomembni so tudi vitamini za pse za kosti, ki podpirajo delovanje organizma in poskrbijo za bolj sinhrono delovanje kosti in pripadajočih tkiv. 

 

Kalcij za kosti, živčevje in vse celice pasjega organizma

Kalcij je makroelement, ki je nujno potreben za normalno delovanje pasjega organizma. Ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, komunikaciji med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. Naturavetal ponuja dva različna prehranska dodatka bogata s kalcijem: BIO jajčne lupine v prahu in apnenčasta alga Algenkalk.